Länsiväylän kielikylpy Laajalahti

Länsiväylän kielikylvyn Laajalahden toimipisteemme kuuluu Tapiolan varhaiskasvatusalueeseen ja sijaitsee Tapiolan ja Laajalahden välissä, metsään rajoittuvalla rauhallisella alueella osoitteessa Suotorpantie 9. Samassa pihapiirissä toimii myös kunnallista suomenkielistä päivähoitoa tarjoava Laakakiven päiväkoti. Laakakiven päiväkodista löytyy myös pienten alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa moni kielikylpyläinen on aloittanut päiväkotitaipaleensa. Teemme yhteistyötä Laakakiven päiväkodin kanssa mm. erilaisten tapahtumien muodossa.

Ugglorna ja Nallebjörnarna

Ugglorna-ryhmä on 21 lapsen kokopäiväryhmä ja Nallebjörnarna 14 lapsen kokopäiväryhmä joissa lapset ovat iältään 3 – 6 vuotiaita. Ryhmät ovat avoinna päivisin 07:30 – 17:00. Leikin ja laulun lisäksi käymme viikottain metsäretkillä (Mulle skog), liikumme ja jumppaamme runsaasti sekä käymme keskimäärin kerran kuukaudessa teatterissa. Meillä on myös mahdollisuus leipoa. Jumppaamme viikoittain Laakakiven päiväkodin liikuntasalissa. Päivän tapahtumat ja kuulumiset kantautuvat vanhemmille aina reaaliajassa WhatsUp -ryhmän välityksellä kuvakavalkadina.

Työskentelemme useasti pienryhmiin jakautuneina ja harjoittelemme sosiaalisia taitojamme. Järjestämme esikoululaisille esikoulua, tai esikouluun rinnastettavaa kuusivuotistoimintaa jos Espoon kaupungin edellyttämä 8 lapsen minimiryhmäkoko ei toimintavuonna toteudu. Kuusivuotistoiminta ei poikkea esikoulusta sisällön suhteen lainkaan, mutta toiminta ei ole esikoulun lailla maksutonta. Viisivuotiaille järjestämme miniesikoulua (miniförskola) ja kolme – neljävuotiaille omaa natiaisten toimintaa (knattarna).

Ryhmiemme hoitajat ovat erittäin ammattitaitoisia ja suurin osa on viihtynyt meillä jo useamman vuoden ajan. Kaikilla heillä on pätevä koulutus lastentarhanopettajan ja -hoitajan työtehtäviin ja ryhmiemme henkilökunnalta löytyy kokemusta myös ruotsinkielisten erityislasten kanssa toimimisesta. Erityispedagogiikan menetelmät tukevat erinomaisesti johdatusta kielikylpyyn.

Alla esimerkki Ugglorna ryhmän päiväjärjestyksestä:
7.30 Päiväkoti aukeaa
9.00 Aamupiiri
9.10 Ohjattua toimintaa / askartelua
10.15 Ulkoilua
11.15 Teema- / kielituokio
11.30 Lounas
12.15 Satutuokio / Lepohetki / Vapaata leikkiä / Ohjattua toimintaa
14.15 Välipala
14.45 Vapaa leikki
15.45 Ulkoilua
17.00 Päiväkoti suljetaan

Päiväkodin arkea voit kuvien kautta seurata Facebook -sivumme välityksellä. Ota myös yhteyttä päiväkodin johtajaamme ja tule käymään tutustumassa päiväkotiimme ja henkilökuntaan paikan päällä!

Päiväkoti on suljettuna koulujen loman aikana joulun ja uudenvuoden ympärillä, sekä kesällä heinäkuun. Hiihtolomaviikon (8) päivähoito on yleensä järjestetty Olarin toimipisteessä, jossa vierailemme myös helmikuussa seuraamassa abiturienttien rekka-ajelua ja seisomme karamellisateessa. Tarkat aukiolopäivämäärät päätetään aina hallituksen toimesta vuosittain.