Päiväkotia ylläpitää yhdistys

Länsiväylän kielikylpy ry perustettiin vuonna 1991 vanhempien toimesta ja tahdosta tarjota laadukasta ruotsinkielistä kielikylpypäivähoitoa ja esiopetusta suomenkielisille lapsille turvallisessa ympäristössä. Yhdistys toimii edelleen yli 30 vuoden jälkeen samalla periaatteella ja ylintä päätäntävaltaa käyttää hoidossa olevien lasten vanhemmista koostuva hallitus.

Toimintamme tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, vaan kaikki tulot käytetään lasten hyväksi ja toiminnan kehittämiseen. Päivähoitomaksumme ovat lähellä Espoon kunnallisen päivähoidon maksuja. Vuonna 2024 kokopäivähoidon kuukausimaksu on 345 € /kk.

Päiväkotien toimintakieli on ruotsi ja henkilökuntamme on äidinkielenään ruotsia puhuvia varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Henkilökunta puhuu lapsille ruotsia, mutta ymmärtää myös suomea, joten lapset saavat käyttää suomen kieltä ja tulevat ymmärretyiksi. Lapsia kuitenkin rohkaistaan käyttämään ruotsia taitojen karttuessa. Huolehdimme henkilökuntamme viihtyvyydestä ja työurat meillä ovat pitkiä. Osa henkilökunnastamme on ollut mukana päiväkotitoiminnan alkutaipaleelta asti.

Päiväkodeissamme toivomme vanhemmilta palautetta, niin kehityskohteista kuin positiivisistakin asioista, jotta toimintamme jatkuisi laadukkaana. Mutkaton vuorovaikutus vanhempien ja päiväkodin henkilökunnan välillä on toiminnallemme tärkeää.

Päiväkotimme toimivat sekä Espoon Tapiolassa että Olarissa. Kaikki ryhmämme ovat 3-6 vuotiaille ja tarjoamme myös kielikylpyesiopetusta Espoon kaupungin hyväksymän esiopetussunnitelman mukaisesti.

Olemme Espoon kaupungin hyväksymä ja valvoma päiväkoti.